Funktionell Neurologi

Funktionell neurologi är ett receptorbaserat tänk där vi genom funktionella tester hittar svagheter i ditt nervsystem. Vi hittar den högst prioriterade svagheten i ditt nervsystem och behandlar den för att få ditt system att bli normalt igen och symptomen att försvinna.

naprapat behandlar patient med funktionell neurologi

Vad innebär Funktionell Neurologi

På Kroppsdetektiverna använder vi oss av ett koncept som kallas funktionell neurologi. Det innebär att vi med visuell diagnostik, rörelseanalys och funktionstester finner de rörelser och reflexer din kropp har svårt att utföra.

Vi undersöker sedan vilken typ av känslighet i receptorerna som skapar reflexhämningen i till exempel sträckreflexen i en muskel eller uppregleringen av tonus i en muskel som innebär hypertonicitet (Att muskeln inte har förmågan att slappna av).

När vi finner detta kan vi behandla och förbättra funktionen i rörelse med ett mer långvarigt resultat än genom att enbart använda manuell behandling.

Varför är det viktigt att se till funktion snarare än maximal kraft i en rörelse?

När vi testar rörelser eller reflexer handlar det sällan om att testa maximal kraft utan snarare om att testa kvalitén av rörelsen eller reflexen.

Vår hjärna använder smärta som ett alarmsystem. Det vill säga den upplyser oss om att något är fel men inte VAD som är fel. Genom att testa funktion djupare än ren maximal kraft i en rörelse kan vi komma närmare själva ursprungsproblemet istället för att jaga symptom.

Varför påverkar gamla skador oss senare i livet?

När vår kropp tar skada reagerar vi reflexivt på detta, vår kropp försöker skydda oss från stimulit vi blev utsatta för genom att skapa kompensatoriska rörelser eller förhållningssätt.
Om vi till exempel tar ett sår i huden som exempel, för att minska smärta och obehag minskas rörelser i området. Oftast gör vi detta utan att tänka på det.

Denna nedreglering av muskelaktivitet försvinner inte nödvändigtvis bara för att huden har läkt. Ibland är kompensationen tillräckligt kraftig för att fortsätta påverkas oss. Det är därför gamla skador ibland är en del av nya besvär. Foten du stukat flera gånger kan vara orsaken till varför du nu får ont i höften. Den gamla blindtarmsoperationen kan vara orsaken till att du inte kan göra sit-ups utan att få ont i ryggen.

Vi på Kroppsdetektiverna har verktygen för att hjälpa dig med detta, vi optimerar ditt nervsystem och skapar bästa möjliga förutsättningar för att dina muskler och leder ska kunna röra på sig smärtfritt. 

Vem kan vi hjälpa med denna metod?

Allt ifrån elit-idrottaren som vill kunna prestera på topp till kontorsmänniskan som bara vill kunna gå igenom sin vardag smärtfri. Alla människor har en individuell kropp och hos oss på Kroppsdetektiverna ser vi till just det. Varje enskild patient som kommer in genom dörren hos oss kräver en egen behandlingsplan och träningsupplägg. Vi finner det som funkar för dig. 

16+

År i branschen

9374+

Kunder

2

Antal anställda

1

Antal städer

  • Få exklusiva erbjudanden

Obligatoriskt

KOM IGÅNG

Bli smärtfri redan idag

Kontakta oss på naprapatkliniken Kroppsdetektiverna så hjälper vi dig vidare.

Boka tid