Mammabehandling Stockholm

Mammabehandling

Vår behandlingsmetod är helt unik och är hypereffektiv. Till skillnad från andra sätt att behandla kvinnor efter graviditet så får du tillbaka funktionen under första behandlingstillfället!

Vad får du i din mammabehandling?

Mammabehandlingen är anpassad för dig som har förlöst ett eller flera barn, antingen via kejsarsnitt eller vaginalt. Den syftar till att återställa kroppen till de rörelsemönster som fanns innan graviditeten. Om du är osäker får du gärna titta på filmen till vänster på skärmen där vår patient Anna förklarar hur hon upplever vår behandlingsmetod.

half-img-mammabehandling-1

Vad händer i din kropp under graviditeten?

Magen, med Rectus Abdominis och Transversus Abdominis, växer och separeras i takt med att graviditeten fortgår. Du förlorar då förmågan att aktivera muskeln, vilket gör att din svank ökar. När din svank ökar förlorar du även förmågan att aktivera sätesmuskulaturen. Rent hormonellt så luckras ligament upp, vilket gör bäckenet mer instabilt, och du kan uppleva bakre och främre foglossning. Foglossningen förvärras av att förmågan att aktivera musklerna inte finns, framför allt bakre foglossning kan förbättras med exempelvis aktivering av sätesmuskulaturen.

I takt med att graviditeten löper vidare börjar du även att gå som en anka – roterar med överkroppen och svankar mycket! Det innebär att de yttre magmusklerna har tagit över för främre raka magmuskeln. Sidomagmusklernas huvudsakliga funktion är att rotera bålen, men har även en sidofunktion i att böja bålen framåt – främre raka magmuskelns huvudsakliga funktion. Sidomagmusklerna kompenserar för främre raka magmuskeln.

Jag har blivit sydd efter förlossningen, kan det påverka min funktion i bäckenbotten?

Absolut. Ärrvävnad i underlivet kan både vara aktiv och passiv. Är ärrvävnaden aktiv innebär det att nervsignalerna inte kommer fram till musklerna och du kan då inte, varken medvetet eller omedvetet, styra alla muskler i bäckenbotten, vilket kan leda till inkontinensbesvär, ländryggsbesvär och smärta vid sex.
Våra vidareutbildade naprapater visar dig under behandlingen hur du själv kan påverka ärrvävnaden för att få tillbaka funktionen i bäckenbotten.

Jag lider av inkontinensbesvär och är osäker på om jag kan hålla tätt när jag nyser – kan ni hjälpa mig?

Det är mycket vanligt att kvinnor får inkontinensbesvär i samband med vaginal förlossning. De allra flesta av våra patienter har faktiskt dysfunktioner i bäckenbotten redan innan förlossningen. Med dysfunktion menas att en eller flera delar i bäckenbotten inte kan kontraheras medvetet eller omedvetet. Tillsammans med patienten testar vi igenom bäckenbottenmuskulaturen för att se vilka delar som inte fungerar. Därefter aktiverar vi dessa med moderna och hypereffektiva metoder som inte medför något obehag för kvinnan.

Jag har fött via kejsarsnitt – hur påverkar det mig?

Vid kejsarsnitt skärs flera lager muskler i bukhålan igenom. Vid snittet förloras nervkopplingen mellan hjärna och muskel. Det innebär att musklerna nedanför ärret inte går att aktivera. Ibland kvarstår även sensibilitetsnedsättning nedanför ärret. Det är också ett av skälen till att du får ont i ländryggen då Transversus Abdominii, en coremuskel, och Rectus Abdominis som normalt hjälper till att bl.a stabilisera musklerna på baksidan, samtidigt som den rätar ut svanken, inte längre kan aktiveras och ländryggen får arbeta hårdare för att kompensera.
Vi hjälper dig genom att bland annat behandla ärrvävnaden för att på så sätt aktivera dessa muskler. Du får även med dig hemövningar för att förstärka effekten av behandlingen.

Jag sprack “hela vägen” – hur påverkar det mig och hur kan ni hjälpa mig?

Att mellangården spricker helt är något flertalet kvinnor som söker oss har erfarit. Då ärr tenderar att begränsa signalvägarna till centrala nervsystemet så är oftast detta ärr nyckeln till inkontinensbesvär, ländryggssmärta mm upplevs. Vi visar dig hur du själv kan korrigera ärrets påverkan på ditt välmående.

Hur snabbt kan jag bli behandlad efter ett kejsarsnitt?

Huden brukar vara läkt efter ca 3 veckor, men vi har satt en undre gräns på 6 veckor för att ha marginal om något inte läker som det ska.

16+

År i branchen

9374+

Kunder

2

Antal anställda

1

Antal städer

  • Få exklusiva erbjudanden

Obligatoriskt

KOM IGÅNG

Bli smärtfri redan idag

Kontakta oss på naprapatkliniken Kroppsdetektiverna så hjälper vi dig vidare.

Boka tid