Vem är vår vanligaste patient? Det är någon som haft ont väldigt länge.

Vi är kliniken dit många som haft ont väldigt länge söker sig. Vi tittar på besvär med helt andra ögon än vad läkare och andra manuella terapeuter gör. Det gör också att vi kan lösa fler komplexa och långvariga problem än andra terapeuter.

KD General Blog Image

Vem är vår vanligaste patient?

På grund av hur vi arbetar på Kroppsdetektiverna så märker vi en tydlig trend hos våra patienter. Vi fokuserar på att förbättra funktionen i nervsystemet. Detta gör vi genom att testa samt undersöka reflexer och receptorer i kroppen. Denna information hjälper oss att komma fram till vad som egentligen skapar besvären/symptomen personen söker för.

Mest långvariga besvär

Trenden vi sett hos våra patienter är att de är personer som kommer till oss har haft besvär under en längre tid, ibland många år. Ofta har de testat flertalet andra metoder, manuella terapeuter eller traditionell läkarvård utan ett noterbart resultat. Magnetkamera och röntgen är helt blanka, men de har fortfarande ont. Våra metoder är effektiva när det gäller just långvariga besvär eftersom vi inte lägger för stor vikt vid symptomen (din stela vad eller ditt löparknä). Vi ser dem som riktmärken på var vi ska börja leta efter lösningen till VARFÖR du får en stel vad. 

Vår typiska patient är alltså inte en person som fått akut ryggskott eller nackspärr och vill bli av med detta. Men det skulle lika gärna kunna vara det. Vi vill med detta säga att vår metod fungerar lika bra i akuta fall som vid långvariga besvär.

Vi hjälper akuta besvär också!

När man får akut ont någonstans är det ofta i samband med en specifik rörelse som triggar problemet. Här i ligger också lösningen, muskler spänner sig inte utan anledning. När vi applicerar samma tankesätt här kan man lista ut vad det var som gjorde att just DU fick ryggskott. Det är sällan aktiviteten i sig som orsakar ryggskottet!

Det är lika viktigt att ta hand om en akut skada på rätt sätt som ett långvarigt besvär. En akut skada kan dessutom skapa återkommande besvär om den akuta skadan till exempel förändrar kroppens förmåga att uppfatta information från området man precis skadat. Det villa säga förändrad proprioception – läs mer om proprioceptionen här

  • Få exklusiva erbjudanden

Obligatoriskt

KOM IGÅNG

Bli smärtfri redan idag

Kontakta oss på naprapatkliniken Kroppsdetektiverna så hjälper vi dig vidare.

Boka tid