Footflex - inte som andra sulor

Är du ute efter ett nytt inlägg som slår alla andra? Läs mer här under om Footflex så får du reda på varför du borde använda dessa.

KD General Blog Image

Formgjutna skoinlägg i unikt material

FootFlex 30-åriga erfarenhet med formgjutning av inlägg gör företaget till ett ledande inom tillverkning av inläggssulor. Filosofin är att sulan ska fungera såsom foten är skapt att fungera. Väldigt många formgjutna sulor, inklusive Superfeet, är konstruerade så att de inte följer fotens naturliga rörelsemönster. De är uppbyggda för att skapa stabilitet i hålfoten snarare än att tillåta fotens normala rörelsemönster. Ett exempel på detta är att hålfoten är stum i många av de formgjutna sulorna, medans Footflex tillåter rörelse i hålfoten vilket enligt en studie (1) innebär att sulan kan utnyttja de krafter som skapas i hålfoten. Detta in sin tur motsvarar 6% mer i rörelseenergi.

footflex

FootFlex formgjutna inlägg i kolfiberkomposit har en unikt sviktande funktion som ser till att hålla foten i sin naturliga position samtidigt som den återskapar och bibehåller fotens naturliga funktion. Svikten i inlägget gör att foten får fortsätta vara aktiv samtidigt som den får ett bra stöd. Sulan undviker då att foten blir förslappad och svag, vilket in sin tur kan ge sekundära besvär längre upp i kroppen. Tack vare det unika materialet blir inläggen tunna, stabila och gör dem enkla att flytta mellan olika typer av skor. De passar lika bra i löparskor såsom i klackskor.

Erfarenheten av att jobba med alla kategorier av människor och förutsättningar gör det intressant att ständigt fortsätta att driva sökandet av nya och intressanta material. Man bokar tid för fotanalys där det görs en grundlig konsultation av kundens behov, stabilitets-och rörelseanalys, skoråd och gjutning.
Allt görs på plats för att undvika långa väntetider och utlämning sker oftast redan dagen efter!

(1)The Foot’s Arch and the Energetics of Human Locomotion
http://www.nature.com/articles/srep19403

 

  • Få exklusiva erbjudanden

Obligatoriskt

KOM IGÅNG

Bli smärtfri redan idag

Kontakta oss på naprapatkliniken Kroppsdetektiverna så hjälper vi dig vidare.

Boka tid