6 tips hur du håller igång löpningen under semestern

  • Löpning
  • Skriven av: Jonas Hård af Segerstad

Sex tips om hur du kan hålla igång löpningen på semestern hemma och när du åker bort. För visst är fysisk motion väldigt viktig för vårt välmående även på semestern.

KD General Blog Image

Att hålla igång med löpningen under semestertider är svårare än vi tror. Från ett rutinbundet liv till veckor av ändrade rutiner och kanske lättja. Då krävs det ibland lite hjälp på traven för att hitta det rätta lunket med semesterlöpningen. I den här artikeln har vi tagit fram tre tips för dig som stannar hemma i sommar. Du får med dig tre tips för dig som åker på semester på annan ort!

Har du några egna tips på hur du håller igång löpningen? Lämna gärna tips i kommentarsfältet längre ner.

För dig som stannar hemma:

FALL FÖR GRUPPTRYCKET! Anmäl dig till ett lopp i slutet av sommaren/under början av hösten. Basunera sedan ut det till alla i din bekantskapskrets så att du inte kan dra dig ur. När loppet väl äger rum kommer de att fråga dig hur det gick, och då vill du kunna svara med stolthet. Oavsett om ditt mål är att ta dig runt eller slå personbästa. Av samma anledning kan det vara en god idé att, precis som under resten av året, hitta en löparkompis som befinner sig på samma plats som du under större delen av sommaren. Det är lättare att dra på sig löparstrumporna framför att vila i hammockar om du är i trevligt sällskap!

PLATS & TID: Under sommaren står naturen i full prakt, och gör det  perfekt att passa på att springa på platser där övriga årstider gör underlaget alltför utmanande. Gör träningen till en helhetsupplevelse genom att springa i det fria, och ta in sommarens skönhet! Kanske väljer du att vika av från välkända stigar och springa bland blåbärsris och mossa? Tidpunkten är även avgörande för en trivsam tur under heta sommardagar. Spring på morgonen eller efter klockan 17 på eftermiddagen för att undvika den mest sjudande sommarhettan.

KLÄDERNA GÖR LÖPAREN: Precis som hur årstidernas skiftningar lockar till nya outfits, för att förstärka förändringarna i vädret (och livet), kan en ny somrig löparklädsel kännas fräscht oavsett om du springer bland folk eller ensam. En färgglad top och somriga shorts eller kjol ger en visuell vitamininjektion som får dig att associera löpningen med lika glada känslor som en pastellfärgad strut med kulglass.

För dig som reser bort:

VÄLJ HOTELL MED LÖPBAND OCH HANTEL: Med stor sannolikhet tillbringas sommarsemestern på ett resmål där det är varmt. Det kan vara den största moroten för att sippa på paraplydrinkar vid poolen istället för att löpa under den gassande solen. Därför är ett hett tips att välja boende utrustat med gym, så att du enkelt kan springa på luftkonditionerat löpband innan frukost eller middag – alternativt se till att det finns ett närliggande gym med möjligheter att träna enstaka gånger. Finns det pool? Utnyttja för vattenlöpning – skonsamt för dig med knäskador, eller bara som trevlig omväxling. Motståndet får dig att arbeta med muskler du inte normalt använder inom löpningen.

SEMESTER I STORSTAD? EN PARK GÖR VAR LÖPARE GLAD! Om du semestrar i en storstad är det smart att söka efter boende nära parker, för färre fordon och ökad framkomlighet. Detta gör dig dessutom mindre bunden till att springa under särskilda tider, då trafik och värme kan vara förhindrande faktorer. I vissa städer är parklöpning en legendarisk aktivitet som verkligen är en upplevelse i sig, som t.ex. i Central Park i New York.

LOKAL LÖPARGRUPP GER MINNEN SOM EJ LUCKRAS UPP!

LOKAL LÖPARGRUPP GER MINNEN SOM EJ LUCKRAS UPP! Att hitta en lokal löpargrupp på ditt resmål gör att du får följa med på en annorlunda och minnesvärd sightseeing, utan att behöva betala extra för guidningen. Du slipper dessutom oroa dig för att springa vilse, och kanske gör några nya bekantskaper! De flesta storstäder men även vissa turistorter ordnar veckovisa löparträffar. Ett växande fenomen är annars speciell löparsightseeing, ofta med en erfaren lokal löpare. Ett ypperligt tillfälle att träffa andra resenärer som delar ditt löparintresse! Om du känner för att springa ensam, eller är något mer äventyrligt lagd, kan du helt enkelt söka på Internet efter förslag på lokala rundor. Ofta är det vid dessa tillfällen de mest oväntade situationerna och mötena på semestern sker!

  • Få exklusiva erbjudanden

Obligatoriskt

KOM IGÅNG

Bli smärtfri redan idag

Kontakta oss på naprapatkliniken Kroppsdetektiverna så hjälper vi dig vidare.

Boka tid